Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цветанов: Гордея се с разследването на атентата в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:30 / 15.02.2013Коментари (0)1451
© Burgas24.bg
Истинските имена на атентаторите от Бургас вече са ясни. Те са пратени в системата на Европол.

Това обяви в студиото на TV7 Цветан Цветанов. Единият е дошъл в България с влак от Варшава, а другия е влязъл като пешеходец. Двама от атентаторите са студенти в Ливан. Учили са в един и същ университет, като единият се е обучавал за инженер. Най-вероятно там е станала и тяхната подготовка. Докато са живеели в Канада и Австралия, те са имали само комуникации с членове на "Хизбулла", разкри Цветанов. Разследване беше изцяло българско, но ние обменихме много полезна информация с нашите колеги от западните служби. Много се гордея с разследването и работата, която свършиха колегите от службите, обясни Цветанов. Нямало е никакъв натиск от никой, за да обявим резултатите. Опозиционните партии бяха единствените, които оказаха натиск и той беше, да не обявяваме, какво сме разкрили. За мен най-важно беше да кажем истината, допълни още той. Делегацията, която се представя за част от "Хамас" си заминава днеска сутринта. Успяхме да им намалим престоя в България и ги помолихме да напуснат. Не мога да се ангажирам дали "Хизбулла" ще бъде поставена в списъка на терористичните организации. Ние ще предоставим всички доказателства и ЕС ще решава, обясни Цветанов.

Смекчената политика на Холандия, спрямо влизането ни в Шенген, няма нищо общо с нашата позиция относно атентата на летище "Сарафово". Причините са други. В последните години сме задържали толкова много наркотици, предназначени за западния пазар и по-точно за Холандия. С това доказваме, че си вършим перфектно работата и охраняваме много добре външната граница на ЕС. Ето заради това, Холандия омекна в позицията си спрямо българското влизане в Шенген, обясни Цветанов. Всичко за нашето членство ще се реши на 7 март, обяви той.

Вътрешният министър коментира и задържането на бургаския прокурор от снощи. В момента тече проверка. Колегите си свършиха отлично и професионално работата. В момента не мога да кажа, за какво точно е разследван този прокурор. Специализираните органи трябва да си свършат работата и тогава ще имаме повече яснота. Аз съм убеден, че с новия прокурор Сотир Цацаров ще работим добре и ще бъдем безкомпромисни към всички престъпления, разкри Цветанов.
Вицепремиерът говори и за папката "Буда". Аз съм убеден, че повече няма какво да коментираме тези измислици. По този случай няма разработване на Бойко Борисов. Имало е идея за вербуване на премиера, която е отпаднала поради невъзможност това да се случи. Всички вътрешни министри от 2001 г. до 2009 г. са знаели за тази папка, обясни Цветанов. Това Георги Петканов, Румен Петков и Михаил Миков. И тримата са в топли връзки с БСП. Цветанов намекна, че именно под тяхно давление са фабрикувани и надграждани компромати по случая "Буда".

Цветанов не подмина и темата за протестите срещу ЕРП-тата. Сметките за ток са високи и ЕРП-тата не дават логично обяснение за тях. Полицията се стреми да бъде максимално толерантна спрямо протестиращите. Хората имат право, но трябва да се спазват законите и това е нашата работа.
Социологическите проучвания не ме притесняват, разкри Цветанов, по повод резултатите от социологическо проучване на "Галъп интернешънъл". Всички знаем за топлите отношения между опозицията и Андрей Райчев. Същата тази агенция обясняваше през 2005 година, че Бойко Борисов няма никакъв шанс и ще остане на четвърто място. Не намеквам, че те манипулират резултати. Просто казвам факти, завърши Цветанов




Още по темата: общо новини по темата: 348
18.07.2023 »
18.07.2023 »
19.03.2023 »
08.03.2023 »
18.07.2022 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: