Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Почина Велиян Парушев
Автор: Екип Burgas24.bg 10:24 / 29.01.2013Коментари (15)8744
© neftochimic.com
Почина футболната легенда Велиян Парушев. За съжаление, болестта му се разви скоротечно и той не дочака помощта, която цялото спортно общество в Бургас и много негови приятели се заеха да му окажат в борбата с рака на белия дроб. 

Велиян Парушев е шампион на България през 1992 година с отбора на ЦСКА, вицешампион през 1997-а с "Нефтохимик" и финалист за Купата на страната три години по-късно. Парушев е любимец на червения Сектор "Г" заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява "Парма" в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България.

В "А" група за "Нефтохимик" Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола - 4 мача с 1 гол за "Армейците" и 6 мача с 1 гол за "Шейховете". В 5 двубоя е защитавал националната чест с представителната селекция на България.

В последния му път можете да го изпратите утре /30 януари/ от 12.00 часа, когато ще започне поклонението в Траурния дом на Гробищен парк - Бургас.

"Разделяме се с една голяма личност. Велиян Парушев посвети най-хубавите години от живота си на бургаския спорт. Ние никога няма да забравим това и ще му бъдем вечно признателни. Съжалявам, че не успя да дочака и да участва в ренесанса на бургаския футбол, защото той ще се случи, убеден съм в това. Поклон пред паметта му!", каза кметът Димитър Николов, който поднася съболезнования на семейството, приятелите и колегите на Велиян Парушев.


Още по темата: общо новини по темата: 78
26.02.2013
25.02.2013
25.02.2013
23.02.2013
20.02.2013
19.02.2013
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Сбогом,приятелю!много хубави неща изживяхме,,ти самия носеше толкова радост на феновете в бургас!такова себераздаване,сърце и душа,което остави по терените не може да бъде забравено.рано бе да те изпращаме -не му беше времето.но ще го направим- като приятели,мъже и благодарни към теб хора!Сбогом,КАПИТАНЕ!
+1
 
 
Велик! Имах щастието дълги години да играе в любимият ми отбор един роден победител и истински мъж. Почивай в мир! Съболезнования на семейството!
+1
 
 
Ех Муха,разплака ме.Дано си на по-доброто място.Ако мога стари приятелю ще дойда да те видя за последно.Чичо Боб(Боби Стоянов).
+1
 
 
добар футболист и весел 4овек!по4иваи в мир!
0
 
 
Незабравим футболист и истински Капитан!Лека му пръст!
+2
 
 
Вечна му памет. Бургас и България никога няма да го забравят.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 29.01.2013 г.
+2
 
 
Господ да ти прости, Велияне! Гледал съм те много пъти и те запомних като голям мъж, голям футболист, човек със сърце и душа! Почивай в мир!
+1
 
 
Бог да го прости. Сега в другия свят намери покой душата му.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: