Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Поморие проведоха първата в страната "Борса на младежки идеи"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 27.11.2012Коментари (0)1302
©
На 26 ноември 2012 г. в град Поморие се проведе първата в страната "Борса на младежки идеи". Целта на инициативата бе да насърчи активността на младите хора сами да търсят спомоществователи на своите идеи.

По време на борсата присъстваха близо 300 младежи от града, представители на бизнеса, Община Поморие и неправителствени организация. В рамките на 60 минути бяха представени 12 атрактивни презентации на младежи от Поморие и Бургас, които търсиха подкрепа за реализацията на своите социални и образователни идеи. Сред основните идеи бяха създаването на младежки уличен театър "Въртележка", езиков кабинет по испански и японски език, реализиране на "Стоп - моушън" анимация с кукли, организиране на празненства за социалните домове в село Бата и село Горица, разделно събиране на отпадъци и фитнес площадка на открито, младежки клуб за срещи и други.

Свои приветствия към участници отправиха управителя на младежката фондация "Астика" и зам.-кметът на Община Поморие, г-жа Дияна Апостолова, след което бе даден старт на самата борса с гонг.

Равносметката - търси се превозвач за младежи-доброволци от Поморие до селата Бата и Горица и новогодишна украса за социалните домове; търси се фирма за изработка на фитнес уреди; оборудване за младежки уличен театър - кокили и театрални костюми, оборудване за младежко "стоп-моушън" студио (професионален фотоапарат и други), помещение и кафе автомат, компютър, интернет, джаги за младежки клуб.

В замяна за оказаната подкрепата младежите предлагат: доброволен труд за почистване на домове, офиси и обществени терени, разпространение на информационни материали, изработване на украса и домашни сладкиши за тържества, графично оформление на печатни материали и други.

По време на борсата се сключи и първата официална сделка - страна 1 ще предостави найлонови чували, транспорт за извозване на събраните отпадъци и информационни материали; а в замяна страна 2 ще предостави помещение за съхранени на събраните отпадъци, провеждане на разяснителна кампания и терен за монтиране на фитнес уреди. Останалите участници бяха обнадеждени, че също са намерили подкрепа на идеите си, които предстои да бъдат договорени.

В края на събитието всички вдъхновители на младежки идеи бяха наградени с почетна грамота за участие, а най-успешните получиха и награди.

Борсата на младежки идеи се реализира по проект "МИКЦ- Астика - Бургас", с подкрепата на Национална програма за младежта (2011-2015), НЦЕМПИ, фондация "Астика", Община Бургас и Община Поморие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: