Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Собствениците на заведения в Бургас излизат на протест срещу забраната за пушене
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 21.11.2012Коментари (22)7087
© Burgas24.bg
На 22.11.2012 /четвъртък/ от 15:30 часа в Бургас ще бъде проведен протестен митинг срещу дискриминационния текст от закона за здравето, забраняващ тютюнопушенето в закрити питейни заведения и заведения за обществено хранене.

Митингът ще започне с шествие от площад Тройката в 15:00 часа с цел гражданите-съмишленици на протеста да се присъединят към организаторите - собственици на над 60 заведения в бургаския регион. Шествието ще стигне до сградата на община Бургас, където ще се проведе митинг- концерт. В концерта ще вземат участие известни бургаски музиканти и изпълнители, с което ще подкрепят правото на избор на всеки българин и ще се обявят против дискриминацията във всичките и форми. Инициативен комитет от работодатели и работещи, засегнати от категоричната забрана, ще връчи своите предложения на кмета на община Бургас Димитър Николов.

Собствениците на заведения в Бургас и техният персонал ще участват в митинга, за да се включат в националната инициатива за връщане на закона в стария му вид и гарантирането на равни права на пушачи и непушачи. Наред с аргументи в защита на своята позиция, организаторите ще оповестят своята идея за благотворителна кампания срещу тютюнопушенето, която започват в училищата в Бургас.

Само преди година във всички заведения бяха монтирани съвременни вентилационни системи и въздухонепроницаеми преградни стени. Днес инвестиции в размер на 50 млн. евро се оказват ненужни. Клиентите, които доскоро се радваха на еднакво внимание и отношение и избираха къде да седнат, днес се делят на пушачи и непушачи, такива, които могат да посещават заведения и такива, които да стоят на улицата.

От това страдат не само те, собствениците на заведения, но и всички граждани на Бургас. Намаляването на оборотите води до съкращения на персонала, по-малко приходи в държавния бюджет, свиване на съпътстващите сектори на икономиката като търговия с оборудване, храни, напитки и реклама.

Протестиращите търсят възможност да работят, да създават работни места и с данъците си да помагат България да се развива.

Ясно заявяват, че по никакъв начин не защитават употребата на тютюневи изделия, но настояват за равни права на пушачи и непушачи. Те не се обявяват срещу въвеждане на правила, гарантиращи здравословна жизнена среда за всички граждани на Република България, но категорично настояват за премахване на тоталната забрана за тютюнопушене и законодателни промени.




Още по темата: общо новини по темата: 91
21.02.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемът не е в забраната за пушене, а в това, че все повече хора се лишават от лукса да ходят по заведения, поради финансови затруднения. Факта, че бай ганьо е алчен чорбаджия, също е проблем. По мой наблюдения заведенията за хранене, като ресторанти, кръчми и т.н. продължават все така да се пукат по шевовете, защото дори и на пушачите не им е приятно някой да им пуши на главата докато се хранят. От тази забрана принципно на загуба са повече заведенията тип кафе-бар, но както споменах по-горе със сигурност забраната е нищожна част от % на загубите в сравнение това, че почти не останаха млади хора поради масовата емиграция и политика на прогонването им от страната последните 23 години. Няма как циганите и пенсионерите да ви пълнят заведенията и джобовете!
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
0
 
 
Стига сте ревали, заведенията са си все така пълни.
0
 
 
А защо ли преди забраната нямаше нито едно заведение за само непушачи? Каква тъмна сила кара един непушач да се навре в заведение за пушачи, където всички му тровели въздуха?
Aнонимен
на 21.11.2012 г.
+1
 
 
Даниела това беше наи тъпия коментар които съм чела..
0
 
 
Собствениците на заведения би трябвало да са доволни от забраната за пушене. Непушачите увеличават оборота на заведенията, защото консумират. Пушачите консумират предимно цигари.
0
 
 
Това, че някой е решил да бъде пушач, не мисля , че трябва да е проблем на всички около него. Така разсъждавах и по времето, когато бях пушач ;)ю
на 21.11.2012 г.
0
 
 
Като пушач, съм за забраната. Къде и как ще пуша си е моя работа, щом има забрана - няма да е вътре. А собствениците на заведения да имат да вземат. Свидетел съм както на неработещите отдушвателни инсталации ,така и на сума ти други нарушения от тяхна страна , като значинетолното превишаване на допустимият максимум от хора в заведенията им....да не говоря за това какво се сервира , за какво се плаща и така нататък. Цялата им грижа е за печалбата независимо по какъв начин и на каква цена . Е намери се някой да им "бръкне и на тях в здравето". Тази забрана е едно от добрите решения на това правителство и аз я подкрепям.
0
 
 
Евтиме, това си е личен избор :) мога да отида да пуша на - 10 градуса , мога да не отида :) ..но да пушиш в заведението и да вредиш на другите , тогава вече нещата са различни. Надявам се ,че осъзнаваш разликата.
0
 
 
Проблема на ресторантьорите е друг. Края на лятото/началото на зимата води не до нужда от пушене навън/ на студено. Води до липса на харчещи пари туристи. Като си останем само българи/бургазлии по заведенията, как очакват навсякъде да е постоянно пълно. Естествено че им пада оборота.
+1
 
 
и алкохолът е вреден... тогава да се спре и пиенето по тази ваша логика
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: