Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Созопол в паника от пироман
Автор: Екип Burgas24.bg 10:40 / 17.11.2012Коментари (1)1111
© Burgas24.bg
Съпрузи и дъщеря им изгоряха живи в огнен капан в Созопол. Пламъците изпепелиха до основи една от най-старите къщи в града, която е паметник на културата. В нея под наем живеели 81-годишната Златка Монева, 77-годишният й съпруг Трифон и дъщеря им Диана Великова на (51 г.). В огнената стихия като по чудо оцелял само приятелят на Диана - Георги Георгиев, с когото живеели на семейни начала. Той е и единственият очевидец на жестоката трагедия, сполетяла близките му. Георги твърди, че някой умишлено е залял дома им с нафта и го е подпалил. "Видях ги с очите си как горят, чух виковете им, но не успях да им помогна. Виках по улиците за помощ, никой не дойде... Не разбирам как стана, защо стана. Някой подпали къщата, миришеше на нафта. Нямаме врагове, не знам кой може да е извършил това ужасно престъпление", вайкаше се Георги пред портите на изгорялата къща. Мъжът е изпаднал в силен стрес и не може да сдържи сълзите си, когато разказва за огнения ад.

Огънят е изпепелил до основи старата къща на улица "Тюлен" 2 в стария град. По-голямата част от дървения обков на втория етаж до вчера се крепеше, но на практика се е превърнал във въглен. До късния следобед полицаи и пожарникари се чудеха как да влязат в прогнилата сграда, без да бъдат затрупани от пепелището. Заради опасността къщата да рухне изведнъж овъглените тела на тримата загинали останаха с часове вътре.

Огнената стихия погълнала старата дървена къща за броени минути. "С Диана си бяхме легнали в спалнята и гледахме "ВИП брадър". После започнаха новините. Изведнъж жена ми усети, че мирише на нафта и скочи. Вика ми: "Ставай, мирише много на нафта, нещо става. Като отворих вратата на спалнята, видях, че коридорът е пълен с дим. Слязох на бегом по стълбите да видя какво и къде гори и щом прекрачих прага на входната врата, всичко лумна в пламъци. Повече не успях да се върна вътре. Само чух как Диана няколко пъти ме извика по име и това е", разказа за последните минути от живота на близките си почерненият търговец. Преди да излезе навън, Георги заръчал на жена си да премести възрастните си родители в най-отдалечената стая и да остане с тях, докато той потърси помощ. Тя обаче не успяла да се справи с трудно подвижните старци. Майка й била на легло, тъй като изкарала тежък инсулт, а бащата трудно дишал следствие на остра туберкулозна болест. Двамата старци почти не напускали втория етаж на къщата. "Като се съмна, видях отвън трупа на баба Златка в нейното си легло. Където си беше, там е останала. Жена ми не е успяла да я премести. Не знам къде са починали Диана и баща й", разказа още през сълзи Георги.
След инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че има съмнения за умишлен палеж. "Цяла нощ са работили колегите, прави се оглед за причините за пожара. По описанието на мъжа, който е бил в къщата, палежът е възникнал от вратата. Той е излязъл, жената, с която е живял, се е върнала за родителите, защото те са били трудноподвижни. Това семейство няма конфликти с представители на местната общност", уточни министърът. Хората от Созопол изпаднаха в паника след поредния пожар в малкото градче. Преди няколко месеца две къщи изгоряха по подобен начин, а наскоро до основи бе изпепелен и легендарният ресторант "Мелницата". "Някой пали домовете ни, не знаем какво става, но сън няма да ни хване, ще си умрем, без да разберем в къщите", викаха ядосани на полицията местните.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 30
10.03.2017 »
22.08.2016 »
18.11.2015 »
19.10.2015 »
12.03.2015 »
10.03.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.11.2012 г.
0
 
 
Проверете магазините в Созопол, в които се продават пожарогасители. Някой собственик на такъв дюкян ще да е хайлязина! Холмс
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: