Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Постепенно разреждат кондукторите в градския транспорт, заменят ги електронните карти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:18 / 24.10.2012Коментари (8)1966
© Burgas24.bg
С реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт коренно ще се промени системата за таксуване на пътниците. Управителят на общинския превозвач "Бургасбус" инж. Петко Драгнев съобщи, че във всички автобуси ще се монтират устройства за електронно таксуване. На всички граждани които ползват карти с решение на Общинския съвет ще им бъдат предоставени нов вид електронни карти, които всеки месец ще бъдат зареждани.

"Те ще ползват една и съща карта цяла година и само ще е необходимо да я зареждат с импулси. На останалите граждани ще бъдат предоставени варианти за избор. Единият е да притежават карти, които са заредени с определено количество пари и ще се ползват докато се изразходят средствата, като дебитните карти. На тези, които пътуват изключително рядко ще се даде възможност да си закупят билет от водача на автобуса", каза Драгнев.

На въпрос каква ще е съдбата на кондукторите той каза, че през следващите няколко години те ще останат във фирмата, но ще имат контролна дейност.

"От една страна ще контролират редовността на пътниците, а от друга страна ще помагат да се ориентират хората в нова обстановка, тъй като таксуването ще е ново, а знаете че всеки по различен начин реагира на новостите. За да бъдат по-спокойни и гражданите и ние като фирма ще запазим тези служители и по естествен път ще ги разреждаме в годините", каза Драгнев.

Той допълни, че благодарение на новата електронна система със сигурност ще намалеят конфликтите между пътници и кондуктори, тъй като този вид конфликти са основните в градския превозвач.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Преди години имаше и автомати, и шофьорите продаваха билети - и какво стана - при шофьорите - лудница, при автоматите - я си купиш билет, я не. Мисля, че кондукторите са най - доброто решение - не можеш се измъкна без билет. Не виждам защо трябва да се наливат пари в автомати и да се пуска нова вълна безработни на пазара. Конфликтите между пътници и кондуктори е единствено при линиите с които пътуват мангалите. Аз ползвам редовно линията 12 - 12 А и не съм виждал такива конфликти
+1
 
 
Не всички пътуват всеки ден с градския транспорт и да речем на спирката на гарата се качват 20 човека пристигнали от друг град , ако само шофьорът раздава билетчета ще стане мармалад и като в София... взима пари,връща ресто и докато не се оправи с всички рейса стои и не тръгва 5 минути. Силно се надявам да помислят за абсолютно всичко преди да правят квото и да било
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+3
 
 
А с ромите как ще се оправят,или те пак ще са дискриминирани,че нямат такива карти!!!
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
0
 
 
Пътувам минимум пет дни в седмицата с месечна карта в градски автобус. Няма никакава отстъпка, за това, че давам парите си предваритело и наведнъж. Стойността на абонаментната карта се равнява със стойността на билетчетата, изчислено за месеца. Дано с новите карти редовните пътници ползват някакво облекчение, както е в Европа!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: