Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
До края на септември започва разширяването на пътя от Сарафово до Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:02 / 19.09.2012Коментари (3)3132
© Bulfoto
До края на месец септември ще започне разширението на пътя от бургаския квартал Сарафово до град Поморие. Това лято министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обеща пътя Бургас - Слънчев бряг да бъде удвоен, тъй като през лятото двулентовата отсечка не може да поеме натоварения трафик и там често се образуват задръствания.

Директорът на Областно пътно управление Бургас инж. Митко Порязов каза, че има готовност до края на месеца разширението на пътя да започне реално.

"През този месец започва удвояването на участъка от квартал Сарафово до Поморие. Той е три километра. Относно проектирането на останалите участъци като обходите на градовете Поморие, Ахелой и околовръстното на Слънчев бряг те са готови т.е. проектирани са. Единствено остава проектирането между двата обхода на Поморие и Ахелой", каза Порязов.

Според първоначалните изчисления разширението в първата отсечка трябва да е готово до края на тази година и да се ползва от туристите още следващото лято. Директорът на Областно пътно управление Бургас не скри, че въпреки интензивните ремонти все още има отсечки в областта, които не са в добро състояние и се нуждаят от ремонт. Това са пътните участъци около рафинерията "Лукойл", Дюленски проход, Камчия - Съединение и Върбишки проход.

"За влошеното състояние на тези пътища сме изготвили задание и при осигуряване и отпускане на средства от Агенцията очакваме да започнат тези ремонти", уточни Порязов.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.09.2012 г.
0
 
 
А пътя от Сарафово до Бургас е китка понеже...
Aнонимен
на 19.09.2012 г.
0
 
 
Г-н Порязов, не ме интересува фукането на политиците, но реално пътищата в областта са ТРАГЕДИЯ. Спестявам си квалификациите, но не Ви ли свети на червено лампата за това кой път да хване човек, че да пропътува що годе нормално от Дунав мост, Русе или Шумен до Бургас.
0
 
 
"Относно проектирането на останалите участъци като обходите на градовете Поморие, Ахелой и околовръстното на Слънчев бряг те са готови т.е. проектирани са. Единствено остава проектирането между двата обхода на Поморие и Ахелой", каза Порязов." Значи хем са готови, хем не са проектирани... Последно кое е вярното? Също така ДюлЕнски проход в България няма. Но пък имаме Дюлински.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: