Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Нов пътнически терминал на летище Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:05 / 31.08.2012Коментари (0)3772
Над 8 хиляди кубически метра бетон са налети до момента и повече от 300 колони са издигнати при строителството на новия пътнически терминал на летище Бургас. В изграждането на терминала в Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - оператор на летището, ще инвестира общо над 70 милиона лева.

Спазвайки българската народна традиция, вчера консорциум ТИЕ - ИЧТАШ - изпълнител на строителството на новите пътнически терминали в Бургас и Варна, отбеляза знаковия за строителството на една сграда момент - полагането на покривната конструкция на новия терминал на летище Бургас. Строителите изпълниха обичая - за наричане за здраве и благоденствие с викане на благопожелания от майстора, качен на най-високата част на покрива. Както повелява традицията, Главният изпълнителен директор на компанията - инвеститор "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД г-н Дирк Шусдзиара, дари главния майстор Ърфан Кадиш, с бяла риза и заедно с директора на холдинг ИЧТАШ за България - г-н Ердинч Улусой, издигнаха на покрива знамето на летище Бургас.

С това тържество искаме да съживим една стара българска традиция, свързана със строителството, посочи директорът на ИЧТАШ Холдинг - България.

"Колкото са в Южна България розите, толкова самолети да посреща новото летище", добави в традиционното народно пожелание майстор Кадиш.

Започнахме строителството само преди няколко месеца и този важен момент днес показва, че благодарение на общите усилия на строителите, ръководителите на проекта и надзора и със съдействието на местните и държавни органи ще можем да завършим този важен проект през лятото на 2013 година, каза Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар.

Събитието, което по традиция събира строителите и домакините на новостроящия се обект, уважиха Областният управител Константин Гребенаров и Генералният консул на Република Турция в Бургас - Н.Пр. г-н Джем Улусой. Гостите приветстваха участниците в ритуала за това, че на този много важен етап от строителството, което се осъществява от три страни - България, Германия и Турция са се обърнали към един хубав стар български обичай. Областният управител изрази задоволство, че строителството на терминала се извършва в срок и посочи колко е важно, че се работи за осигуряване на все по-добри условия за пристигащите на летището пътници. Този проект е много важен етап от все по-добрите отношения между България и Турция, посочи Генералният консул на Турция и изрази увереност, че Бургас ще придобие навреме един много важен обект какъвто представлява новият пътнически терминал на летището.
Новият пътнически терминал на летище Бургас, чието строителство се изпълнява в момента ще разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства. Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване.

Проектният капацитет на новия терминал в Бургас е 2 700 000 пътници. 31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в Бургас. Общата площ, на която се простира терминалът е 21 000 кв.м.

Сградата е проектирана така, че да може да се използва в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост капацитетът да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част.

Проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа.

Планирано е през летен сезон `2013 летище Бургас да посреща своите гости в новата си сграда.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: