Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьори масово пропускат отбивки заради липса на табели по АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 31.07.2012Коментари (12)3014
© Burgas24.bg
Липсата на табели, които да указват пътя към новия участък от автомагистрала "Тракия" изнервя шофьорите тръгнали към София. Натовареният трафик по пътя от Петолъчката и рискованите маневри на пропусналите отбивката създават опасност от катастрофи.

Само за десетина минути над 15 коли пропуснаха отбивката, която трябва да изведе пътуващите на пътя Ямбол - Сливен за включване в новия участък от аутобана край Хаджидимитрово. Причина за неудобството е малката табела, указваща пътя за София.

"Не можахме да се ориентираме. Даже сега спрях и ще рискувам да давам назад да може да я хвана. Ако вие карате колкото и да е бавно, няма да я хванете", казва Фахед, шофьор.

От областно пътно управление в Сливен контрираха, че всъщност табелите са три и при движение с по-ниска скорост, колкото и да са малки, се забелязват.

"Наистина табелите са стрелки, които имахме подръчни и сме ги изпълнили, за да решим проблемите на пътуващите. Въпросът е, че в момента нямаме под ръка такива табели. Същите са поръчани на 19-ти седми месец на фирмата. Тя същевременно направи заявка в завода в Антоново и очакваме до края на седмицата да бъдат доставени и веднага от наша страна ще бъдат монтирани. Табелите са с много по-голям размер и ще бъдат много на брой, за да могат водачите да се ориентират много по-лесно от голямо разстояние", обясни инж. Костадин Костадинов, директор на ОПУ-Сливен.

Новите табели ще бъдат много повече, увериха от пътното в Сливен и ще улеснят пътуващите. Дано до монтирането им няма тежки произшествия и загинали заради рискованите маневри в критичния участък.

Източник: bTV




Още по темата: общо новини по темата: 488
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 31.07.2012 г.
-3
 
 
Знаете само да мрънкате ,като не можете да се орентирате вземете си обществен транспорт ,има влакове , рейсове самолети ,
+2
 
 
В петък пътувах към С.Загора,вечерта.На отбивката за Ямбол,някой беше замазал табелата с боя.И аз докато се усетя я подминах.Качих се на Н.Загора.Така,че разбираемо е ,че много хора са се объркали.
+5
 
 
Проблема не е само в липсващите (или почти липсващи) табели по магистралата. Масово по пътищата липсват табели, особено по кръстовищата в градовете. Да не говорим, че много от тях са скрити зад листа и клони. Единствено изрядни са табелите "Винетка".
Aнонимен
на 31.07.2012 г.
-1
 
 
Който е тръгнал на път да вземе да се информира предварително от къде се минава, а не да ми кара с 150км/ч и после да реве, че изтървал отбивката.
+2
 
 
Там наистина няма табели и местните не знаеха дори как да ме упътят, така че не е от високата скорост, а най-вероятно табелите са забили зад дърво или някакси, а да не се виждат...Аз чак след Петолъчката видях табела за София...миниатюрна...и оттам се качих, като бях изпъснал вече част от новата магистрала.
+4
 
 
Чудите се къде е проблема? Когато направиха участъка до Стара Загора, реших че трябва да мина по него - по околовръстния на Стара Загора, пред мен няма никой, спазвам ограниченияа защото се виждат ясно. Вниманието ми е концентрирано в насрещните, защото все се намира някой да се опитва рисково да изпреварва на този тесен участък. Бяха сложили пак една зелена стрелка, която определено се видя от мен и спътника ми в последния момент, а умишлено се оглеждах за знаци. Една единствена стрелка, сложена така, че много лесно подминах отбивката. Трябваше или да спирам рязко и да връщам или рязко да завия, но зад мен имаше коли и не ми се рискуваше да ги принуждавам да спират те рязко. Затова продължих, намалих и реших да продължа по стария път който беше без трафик. На Чирпан - там пък абсолютно никаква табела нямаше къде е включването в магистралата и така по стария път - до Пловдив. След това никога не съм пропускал отбивката защото вече я знаех къде е, а впоследствие сложиха и нужното обозначаване. За това напълно ги разбирам хората, че не са видели знаците, още повече, че съм с доста опит зад волана...
Aнонимен
на 31.07.2012 г.
+4
 
 
3 пъти ходих до Бургас и обратно до Пловдив не съм пропуснал нито веднъж табелите доста ясно са поставени .... не знам къде им е проблемът.
Aнонимен
на 31.07.2012 г.
+6
 
 
Никъде в Европа, освен в БГ и сърбия не съм виждал подобна глупост - табелите по пътищата са на син фон с бели букви и с големина колкото пощенска картичка!!!!! В Германия и Унгария например няама как да се загубиш - табелите те Юудрят" по главите буквално!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: