Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Стартира проект "Крачка напред в бъдещето"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 03.07.2012Коментари (0)1367
©
Днес от 10.00 ч. в залата на Гражданска отбрана в гр. Камено, обл. Бургас бе проведена първата пресконференция за обявяване старт на проекта и информиране на заинтересованите страни и лица от дейностите по проекта. Присъстваха представители от ДБТ, дирекция «Социално осигуряване» общинска администрация и около 50 заинтересовани лица, потенциални участници в изпълнението на дейностите по проекта.

Приветствие към всички присъстващи и към бенефициента по проекта отправи кмета на община Камено - инж. Ст. Бонев. Проектът «Крачка напред в бъдещето» бе подготвен и представен за одобрение с помощта на проекта на институт «Отворено общество» «Платформа за създаване и управление на проекти».

Одобрен е от Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» и стартира от 01.06.2012г. в продължение на 12 месеца. Участниците в пресконференцията получиха информационен пакет от материали, обясняващи подробно проекта-папка с размножена програма, презентация, резюме на проекта, график на проекта, химикал и работен лист за водене на записки.

Презентацията представи пред участващите информация относно сдружението и неговите дейности, партньорите по проекта и извън него. Резюмето на проекта предложи в по-кратка форма одобрения проект, а графика запозна участниците подробно с дейностите, разпределени по месеци в продължение на цялостното изпълнение на проекта.

Проектът «Крачка напред в бъдещето» ще се изпълнява 12 месеца, на стойност 125 680.40 лв., при 100% финансова помощ от Договарящия орган. Бе съобщено пред всички участници и намеренията на екипа на СНЦ «Верният настойник» относно продължаващите действия след приключване на дванадесетте месеца от действието на проекта.

Подготвения и внесен за одобрение проект по схема «Помощ в дома» от община Камено ще има нужда от готови обучени хора по професия социален асистент, а това е една от професиите, за които ще бъдат обучавани участващите. По отношение на втората професия-консултант продавач също има възможност за по-продължителна трудова реализация чрез сключен трудов договор със СНЦ «Верният настойник» в гр. Бургас.

Това ще се случи с тези, които се представят най-добре и издържат на всички предизвикателства до края. Интересът към проекта е голям. Общо 40 души ще получат възможност да се обучават в нови за тях професии и в последствие да ги упражняват. Екипът за управление се ангажира и с представителство на хора от уязвимите групи и етнически малцинства в проекта, защото това е един голям шанс за тях и тяхната трудова реализация.

Пресконференцията показа, че неактивните хора в подобни на това събития създават нови контакти, обменят информация и това за тях е изключително полезно. Присъстващите се интересуват доста явно и задават разнообразни въпроси. В тази връзка смятаме, че няма да има проблем с набиране на участващи в обученията и последващото им стажуване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: