Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Съветниците решиха дълга на Черноморец да бъде разсрочен
Автор: Екип Burgas24.bg 12:58 / 29.03.2012Коментари (8)2591
©
Съветниците не приеха докладната записка, входирана от Евгений Мосинов от БСП за вземане на решение на преговори за придобиване на дялове от капитала на търговско дружество ‘Медицински център за спортна медицина и рехабилитация Черноморец' ЕООД.

Мотивите на мнозинството е, че се изгражда нов медицински център в к-с "Меден рудник", в който също ще бъде включена спортната медицина. В залата присъстваше Анна Колева от Медицинския център.

"Става въпрос за това, че съществува център в сектор спортна медицина, без който спортът в Бурагс не може да съществува. В Бургас няма здравно заведение, което да може да завежда картотеки. В центъра се правят изседвания на спортистите и възможностите им да се занимават със спорт", каза Колева.

Съветниците дебатират по точка 43 за разсрочване на задължения за данък върху недвижими имоти и такса смет на ПСФК ‘Черноморец-Бургас". Докладната записка е входирана от Михаил Хаджиянев и Атанас Панайотов, членове на Съвета на директорите на спортния клуб, които не присъстваха в залата.

Отново съветниците спориха. Георги Дражев от НФСБ предложи да се прехвърлят 50 % от акциите на община Бургас, за да бъде разсрочен дълга и каза, че кметът Димитър Николов ръководи спортното дружество.

Зам.-кметът Красимир Стйчев категорично отговори, че кметът не ръководи оперативно това дружество и че то се ръководи от изпълнителни директори.

"Това е изцяло в пълномощията на ОбС. Не можем да задължим някого да си прехвърли акциите. Това е недопустипо", допълни председателят на ОбС Снежина Маджарова.

Водачът на ГЕРБ Димитър Людиев предложи разсрочването на задължението да бъде намалено от 10 на 5 години като на 60 равни вноски.

Ангел Божидаров от НФСБ предложи разсрочването да бъде намалено на 2 години. Людиев каза, че ще се иска всяка година отчет за състоянието на дружеството.

Ангел Божидаров от НФСБ предложи да се допише извън предмета на докладната да започнат преговори за прекратяване участието на община Бургас. Предложението бе отхвърлено.

Предложенията на Димитър Людиев от ГЕРБ за разсрочване на задължението да бъде за 5 години на 60 равни вноски и кметът Димитър Николов, който следва да даде формално разрешение да се включат няколко условия като условията за лихви, при неспазване на одобрения погасителен план да се начислява 20 % годишна лихва, да се впише ипотека към община Бурагс - сгради на територията на стадион Черноморец.

Местният парламент трябва да избере общински съветник, който да гласува за учредяване на ипотеката към община Бургас. Съветниците приеха предложенията.

Предложенията на Стоян Евтимов от ГЕРБ от кога да влезе в сила разсрочването и бордът на директорите да информира ОбС за постъпления от трансфери бяха приети.

Предложението на Георги Дражев от НФСБ Митко Събев, изпълнителен директор на ПСФК ‘Черноморец-Бургас" да прехвърли 50 % от акциите на дружеството на община Бургас бе отказано от председателя на ОбС Снежина Маджарова да се гласува като недопустимо.

В крайна сметка след всички предложения за допълнения към докладната записка, последната бе приета от общинските съветници. ОбС премина към следващата точка от дневния ред- удължаване на срока на действие на договор за възлагане управлението на "Дезинфекционна станция- Бургас" ЕООД. Докладната е входирана от зам.-кмета Красимир Стойчев.

Източник: Радио „Фокус”

Още по темата: общо новини по темата: 13
29.03.2012
29.03.2012
29.03.2012
29.03.2012
29.03.2012
28.03.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Сега и аз ще натрупам данъци и ще имам основание да си плащам за период от 10г. Еееей в тази държава закон няма, различен е за всички! Имаш ли пари, значи си изключение от закона! НЕЩАСТНИЦИИИИИ!!!!
на 29.03.2012 г.
+2
 
 
Проститутки! С по два члена в устата!
на 29.03.2012 г.
+2
 
 
Айде стига схеми ве !
+4
 
 
Лапате от Черноморец сега, а след години драги съветници ще лапате и от масата на Нефтохимик! Никога няма да сте обективни и принципни - мишки! Сега всеки, който има дългове може да поиска разсрочване, като причина може да се изтъкне всичко!
+3
 
 
Поредната държавна помощ за частни лица????
+2
 
 
защо ли не се учудвам от решението. нещастници. мръсни подлоги на събев. колко пари взехте за да гласувате отсрочка гадни измикяри
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: