Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Парите по-важни от секса за младите
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 24.02.2012Коментари (22)2175
© Burgas24.bg
Парите заемат челно място в класацията за интересите на БГ младежите. Това съобщи Стефан Георгиев, социолог от Института за социологически изследвания вчера по време на дискусията за проектозакона за младежта. За 63 на сто от българите между 14 и 29 години парите са на върха на ценностната пирамида. Кариерата се нарежда на второ място в класацията, като тя е най-важна за 37,3 на сто от анкетираните. След работата се нареждат сексът, развлеченията и свободното време. Шестото място в класацията е отредено за образованието, което е приоритет за едва 16,2 на сто от попитаните младежи. Българите до 29 г. не са особено загрижени и за здравето си.

То е от първостепенна важност за едва 7,7% от младото поколение. В дъното на класацията е екологията с 1% застъпници. Тревожен факт е, че нито един от попитаните младежи не е посочил изкуството като приоритет в интересите си.

За ценностната система на младите са анкетирани лица между 14 и 60 години, като проучването е по поръчка на Европейската комисия. Резултатите от проучването сочат, че възрастните класират интересите на младите по същия ред, като се наблюдават леки разминавания в броя на застъпилите се. Така например едва 11,7 на сто от запитаните българи между 40 и 49 години определят образованието като приоритет номер едно за младите, което е с 4% по-малко спрямо отговорите на лицата до 29 години. Това означава, че младото поколение се самооценява като по-заинтересовано към просветата спрямо техните родители, баби и дядовци", поясни Стефан Георгиев. Той допълни, че обществото подценява заинтересоваността на учениците и студентите към учебния процес.

Фалшивите обяви за работа в бюрата по труда пречат и губят времето на младите да развиват кариерата си. Този въпрос постави студентът Марио Кацарски по време на форума. Той алармира, че много от обявите са фиктивни, студентите кандидатстват, след което се оказва, че длъжността не отговаря на посочените условия. За да не попадат студентите на фалшиви обяви, могат да търсят работа чрез кариерните центрове на вузовете, които подробно проучват фирмите, предлагащи свободни позиции.

За да преборят младежката безработица и проблема с липсата на квалифицирани кадри, се отпускат 90 млн. лв. за стажове по ОП "Човешки ресурси", които бизнесът и вузовете трябва да усвоят. Така студентите, наети на пълен работен ден, ще припечелват по 16 лв. надница.

По 2 лв. на час ще вземат младежите по време на студентските си практики, които обаче трябва да са с продължителност не по-малко от 240 часа.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Еми много ясно- жалко и грозно е, но е така - парите трябва да са на първо място днес. Ок, любов, ЕСТЕСТВЕНО, че е едно от най-важните неща, но с какво ще се храниш, ако нямаш пари? Днес не е често срещано явление да имаш земя и да си я обработваш сам и да си напълно самостоятелен, че да не ти трябват пари. Ами сметките? Как ще си платиш парното, ако нямаш пари? Нямаш пари и мутрите на глобул идват, нали? Много често парите купуват живот - колко бедни хора има, чиито лекарства са непосилни за възможностите им? Ок, любов, да, но като обичаш някого, ще искаш да му дадеш най- доброто, да му купиш нормална храна, да му подсигуриш нормален живот, детето ти трябва да учи и т.н. Такава е системата, ЕСТЕСТВЕНО Е ПАРИТЕ ДА СА НА ЧЕЛНО МЯСТО- отдавна е минало времето, когато хората сами са гледали животни и са копали нивите. Пък тогава и данък за колибите си не са плащали. Когато гледаш, че майка ти трябва да живее със 150лв пенсия, как да не поставяш парите на първо място?! ТРЯБВА да са повече, та да можеш да помагаш и на нея, нали така?
"Адам осъзна, че онзи,който постъпва грозно и грубо,всъщност наранява себе си,но за тази рана трябва да накаже другия."-Джон Стайнбек, "На изток от Рая"
на 27.02.2012 г.
0
 
 
Ааааааууууу! Сакън! Какъв секс преди брака, бе?!
Я се огледай в огледалото!
на 27.02.2012 г.
0
 
 
Пари, чалга и кариеризъм.Голяма изненада няма що.
Aнонимен
на 24.02.2012 г.
+2
 
 
Най-накрая се появи мислещо младо поколение. Труд, пари, любов.
Aнонимен
на 24.02.2012 г.
+3
 
 
Вижте какво, колеги коментиращи, и Вие много добре знаете, че днес ситуацията е такава, че без пари човек не може да бъде здрав, щастлив и обичан, точно защото в обратния случай оставаш изолиран от хората. А това го правят т. нар "приятели"! И много от тези приятели те търсят само тогава, когато имат ползва от теб, а после те изхвърлят използван!
Aнонимен
на 24.02.2012 г.
+3
 
 
в рефрен на една песен се пееше " не всичко е пари пари приятели , не всичко е пари"
+7
 
 
Когато човек си отиде на онзи свят, няма да може да отнесе със себе си нито пари, нито къщи и вили, нито леки коли или произведения на изкуството. Парите са само средство, те не могат да бъдат цел в живота. Най-важното е да сме толерантни един към друг, да ценим плюсовете в себе си и у другите! Любовта е движещата сила, а не парите!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: