Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Роми помляха от бой бургаски журналист пред петима полицаи
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 06.01.2012Коментари (45)7306
© Novini.bg
Бургаският журналист от в. "Под лупа" Христо Луков бе жестоко пребит на автобусна спирка в центъра на града от цигански наказателен отряд пред очите на петима полицаи, които по думите му, са наблюдавали кървавото меле, а са можели да го предотвратят. Единият от служителите на МВР - цивилен, също е пострадал от удар на биячите.

Показателният пример за вилнеещите безнаказано цигани из Бургас е от вечерта на 3 януари. 53-годишният Христо Луков шофирал стария си личен лек автомобил ситроен zx, производство 1991 г. Било около 18 часа. Движел се по бул. "Сан Стефано" в посока Новата поща, за да завие на светофара по бул. "Ст. Стамболов" към ТОХ-а.

Светофарът светнал зелено за чакащите да завият надясно коли и Луков предприел маневрата, бил пръв в колоната. Зад него имало микробус "Форд Транзит", в който се возели работници и всички видели какво се случва оттук-нататък. На светещ от около две-три секунди червен за пешеходците светофар, все още по зебрата вървели двама души - млад мъж с черен анцуг и жена на около 39-40-годишна възраст. Мъжът вървял по-бързо, но жената изобщо не си давала сметка, че пресича кръстовището на червено при отдавна светнал червен сигнал.

"Бях отпуснал леко съединителя и колата примърда напред преди жената да се е качила на тротоара. Тя беше точно пред мен, изобщо не съм я докосвал, нито е залитала. Придвижи се спокойно и едва тогава аз предприех завоя надясно", обяснява Луков.

Веднага след тази пешеходна пътека обаче следва перпендикулярна пътека за пешеходци и по това време по нея са вървели хора, тъй като за тях светофарът е зелен. Журналистът спрял, за да им даде предимство, зад него спира и колоната. Тогава колата му почнала да се тресе от нанасяни по задната дясна врата и капака жестоки удари с ритници и юмруци. Обърнал се и видял младия мъж с анцуга, който започнал и да го псува, да крещи и да го заплашва. Веднага след това нападателят се затичал към спирката на Новата поща и там препречил пътя на ситроена с викове: "Майка ми ли искаш да смачкаш ти бе, сега ти е*ах на тебе майката!"

"Не можех да не спра. Усетих, че нещата загрубяват, въпреки че хората от спирката и от другите коли също са свидетели. Ясно виждах как настояващият да се саморазправя с мен е циганин, нахъсан, държеше се като господар, затова включих аварийните и слязох със сгъната в ръцете телескопична палка, която винаги нося в колата си", казва Луков. Той е бивш военен, има две висши образования - от военния университет във Велико Търново и от военната академия "Г.С.Раковски"-София.

Хулиганът тръгнал към него с юмруци, а той разтворил палката, но в това време между тях застанала майката и вместо да усмири сина, почнала още по-каруцарски да псува шофьора и да налита на бой. Луков я ударил с палката по лявата ръка, с която тя замахнала. Ударът е бил един - в областта на лакътя, но без да е нанесъл повреда, видимо после от съдебно-медицинската експертиза, защото ромката, по данни от Съдебна медицина, е отишла да се освидетелства.

Жената почнала да надава кански писъци и да вика: "Полиция! Убиха ме!" Точно в този момент на спирката, на около 20 метра по-надолу спрял син бус с надпис "ПОЛИЦИЯ". Луков дори я призовал да се обърне към полицаите. Той също хукнал към тях да търси съдействие. Бусът превозвал служители на МВР, от него слезли две жени, а вътре останали шофьорът и един цивилен. Журналистът застанал откъм страната на шофьора и помолил да му помогнат, но вместо да слезе от колата, водачът поискал през прозореца личната му карта и почнал да записва номера й, да обяснява, че ще се наложи да я задържи.

"Бях поразен, в същото време колата ми бе включена, циганинът всичко можеше да направи. Молех да дойде с мене за подкрепа, поне да я отместя, да не преча, но не получих съдействие, настоях полицаят да се представи и това, което разчетох от картата му, бе, че е с фамилия Арсенев, носеше очила", обясни Луков.

Оказва се, че в това време циганката е повикала по мобилния си телефон помощ - но не от тел. 112, а циганска орда. Със заплашителни викове трима яки роми водели още няколко след себе си, задавайки се откъм градинката на църквата "Св. Иван Рилски". Те не виждали, че зад гърба им идват и униформени ченгета от Второ РУ, повикани вероятно от случайните свидетели. В това време шофьорът на полицейския бус вече бил отвън, дори виждал как циганинът с анцуга държи половин базалтова плочка и се е подготвил за предстоящия бой. Минавайки покрай него, първият бияч от наказателния отряд, обут в ярко червен анцуг, замахнал и ударил полицая отзад по главата. Очилата му паднали на асфалта и се счупили. Тогава вкупом връхлетели на Луков с метални боксове и ритници. Изтръгнали палката му, удряли го с нея, направили му подсечка на левия крак и на земята го превърнали в пихтия. Боят траял няколко минути и бил наблюдаван безучастно от пристигналите трима униформени. Едва когато се уморили да го налагат и кръвта по главата му рукнала отвсякъде, биячите се изтеглили.

"Не помня колко време беше минало, защото бях почти в безсъзнание, когато чух как един от тримата униформени ме пита: видя ли сега какво направи, можеш ли да станеш? След което ми помогна да седна на бордюра. В същото време циганите стояха около нас и ликуваха от победата, палката ми все още беше в ръцете им. Това беше невиждано дръзка хулиганска групова проява на обществено място, дори не им сложиха белезници. Мен ме закараха до МБАЛ, където почнаха рентгени, операции, прегледи от съдебен лекар", разказва Луков.

Над окото има шест шева, а носът му е счупен, на челото има дълбок срез от остър метален предмет, левият крак от подсечката е наранен и едва се придвижва. Нанесена му е средна телесна повреда.

"Независимо, че бях в такова състояние, аз настоях да отида във Второ РПУ и да дам писмени показания, защото смятах, че колкото по-скоро го направя, толкова по-скоро ще получат възмездие екзекуторите ми. Писах докъм 1 часа след полунощ, разпитаха ме обстойно. Извикаха дежурна група, за да снима моята кола отпред и отзад, за да се видят повредите от ритниците на циганина, както и предницата, за да е ясно, че не съм докосвал циганката, докато тя пресичаше като холивудска звезда по червен килим. Едва тогава ми върнаха личната карта и ме изпратиха да си ходя. Днес е 5 януари, случаят отсъстваше от сводката на МВР на 4 януари, няма го и днес, а в същото време вътре са отразени десетки други несъществени деяния. Страхувам се, че справедливост може и да не възтържествува, затова искам да оповестите за трагедията с мен, колкото и унизително да е това, защото ако трябваше да прилагам уменията си по бойни изкуства, вендетата щеше да е още по-кървава, аз се надявах, че полицаите ще ме защитят", заяви Луков. Той няма данни дали циганите изобщо са задържани.

Източник: Бесове









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.01.2012 г.
0
 
 
Луков филм.трябваше и да те поеб*т малко да ти дойде акъла.Роми го били нападнали!!Толкова са роми колкото и ти си циганин.Що не кажеш че са и от родата на Рашкови?Добре че са ти сложили снимката да те гледат и виждат всички и да те сочат като човек нападнал майка с дете.Боклук!!Защо си слязъл от колата да ги нападаш??Циганин!!!
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
Тук няма какво да се коментира. Отнесъл си го е, както си е трябвало! Аз не знам, някои от пишещите тука, -ако някой удари майка им пред погледа им(независимо дали тя е циганка, китайка или марсианка), дали тези "герои" ще стоят като пънове, и ще гледат тъпо!? Не вярвам. ..Защото, АЗ ако видя някой си там измекяр ..да обижда майка ми, ..-камо ли да я удари (независимо с какво), -просто не ми се иска да си мисля, какво ще му се СЛУЧИ!?? ...Просто ще го изкормя и ще го излежа!.....
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
И на него ще му мине. Нали е жив и здрав!?
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
....ще мине, ...и ..замине.....
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
Журналист трудно се изскарва виновен за каквото и да е било, особенно когато има подкрепата на третата власт- ПРЕСАТА!...ПРОПАГАНДА, - ама на кой му пука? ;-)))
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
Е нали за това говорим досега ве колега! Тука не става въпрос за делене, а за принципност! ...Или акцептираш това общество в което живееш, ...- или си аут! ... това е!!!
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
+1
 
 
добре ся що за тенденциозност? ако наоколо е имало полицаи българи що не са се намесли? еми че то в такъв случай виновни са органите на реда (българи) които не са се намесили. оттам нататък няма за кво да се говори. закона би трябвало да е над всички без разлика.
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
Тоя е имал късмет, ЧЕ не е попаднал на ИСТИНСКИ БИЯЧИ. ! Да ходи да пали свещи за здраве! И да не се занимава ПОВЕЧЕ с ГЛУПОСТИ!!! -Че в БГ, простотиите са ни ВЕЧЕ вПОВЕЧЕ!
Aнонимен
на 08.01.2012 г.
0
 
 
ДОКАТО НЕ СЕ НАУЧИМ ДА СИ УВАЖАВАМЕ ДЪРЖАВАТА, - НЯМА КАК ДА УВАЖАВАМЕ СЕБЕ СИ!..-И РЕСПЕКТИВНО ТЯ НАС!
Aнонимен
на 07.01.2012 г.
0
 
 
??? ТОЙ ЗАЩО ВЪОБЩЕ Е ТРЪГНАЛ ДА СЛИЗА И ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯ??? КОЕ Е НОРМАЛНОТО В ТОВА??? ДА НАЛИТАЩ НА МАЙКА С ХЛАПЕ И ТО С ПАЛКА???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: