Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Специалист: Много млади хора се включват в протестите заради забавлението
Автор: Екип Burgas24.bg 16:26 / 29.09.2011Коментари (10)1588
© Burgas24.bg
Не малка част от младите хора, които се включиха в инцидентите при протестите от последните дни, на практика са се присъединили заради забавлението. Това каза Георги Апостолов - координатор на Националния център по безопасен интернет.

Той посочи, че при събитията от последните дни се наблюдава много бързото организиране предимно на млади хора между 17 и 25 години, които са родени в епохата на интернет и комуникират основно през интернет. Тази среда действа светкавично и им помага да се организират за подобни протести. Според Апостолов тук влиза в действие онлайн културата "омраза за забавление".

По думите му интернет се е превърнал в "паралелен" свят на реалния, което се доказва и от събитията през последните дни в страната. "Освен че участва в цялостния живот на хората, за младото поколение интернет има още по-голямо значение. Тези, които се родиха, когато интернет вече съществуваше, свикнаха тяхната социализация и общуване да минава основно през интернет. Затова не е за учудване, че организацията на масови явления като митинги и събития, в които участват главно млади хора, минава главно през интернет и по-специално през социалните мрежи, които са много удобна платформа за това", каза Апостолов.

По думите му психологическата дистанция на човека от обекта на неговото въздействие в интернет подпомага онлайн култура "омраза за забавление". Особено податливи са младите хора. Езикът в интернет става все по-груб, царува грубостта, цинизмите, вулгаризмите, желанието да се блесне с нещо, което е унизително, обидно за другите, посочи Апостолов.
"Интернет даде една среда на младите хора да изпробват границите на социални норми, на законови разпоредби и регулации в дадено общество, да експериментират със смяна на своята самоличност, да се самоопределят чрез негативното и да се самоизтъкват, да търсят популярност. Това са факторите, които подтикват младите хора, погледнато отстрани - да изливат един вид омраза. А всъщност това в повечето случаи е забавление", обясни Апостолов. Според него интернет не е виновникът и забраната на интернет не би променила коренно нещата.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 49
12.11.2022 »
23.09.2022 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
02.11.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Киро Японеца да бъде линчуван !Да направим референдум до другария Путин и Медведев с искане да вземат решение да го осъдят Киро Японеца -на Путин неможе да се противопостави! Това може да стане чрез Златев който е неформалния премиер в България!
Aнонимен
на 30.09.2011 г.
0
 
 
Специалиста да не би да защитава докторат на тема: Какво е интернет и почвата му сред младежта? Сумати думи изписани без нищо конкретно. Ако твоето дете беше премазано от колата на циганите какво ли щеше да напишеш Специалисте?
+2
 
 
Ами това е ясно и без специалисти според мен- какво разбира едно 12 годишно лапе от това, което се случва или за какво е излязло? Но далеч по-привлекателно и геройско е утре в училище да носи нож и да се фука как е бил на протест, хвърлил е някой камък и да заплашва циганчетата от по-долните класове, нали? А тоя пък за каква забрана говори?! Много ясно, че няма да промени нещата, но на кой нормален съвременен човек би му хрумнала фраза като "забрана на интернет"
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
+2
 
 
пфффффф Георги Апостолов като че ли е имал да напише есе на тема.."БЛЯ-БЛЯ -БЛЯ" ..но дори и да е прав..човек не бива да живее в страх,особенно в собствената си държава,когато иска да каже нещо ,да сподели неща,да хареса нечий друг възглед или просто да получи този тласък от масовата сила и емоционален заряд,примесено с кураж,родена и можеща да съществува само тогава когато много хора изкажат свободно своето мнение..а тук става дума и за омраза..омраза към стериотипа..към безпромяната,към старите-нови лозунги прокарвани от различните цветови хора,борещи се за власт..не става дума за расизъм..той е просто чувството на вина,заради това че десетки години българският гражданин не може да се почуства спокоен битово..от там е и делението..защото ако ще толерираш нещо,то поне трябва да иска да се усъвършенства..има нужда от прогрес за да бъде уважавано..think about..
+2
 
 
Да бе, страшен фън е да те бият с палки....
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
+2
 
 
ако считаш за забавление спокойствието да се разходиш по улицата без да те е страх че някой мангал ще искочи и ще те ограби...
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
+2
 
 
не е виновна мрежата,а "изпушването" на търпението към мангалския терор и свободия над българите.
Aнонимен
на 29.09.2011 г.
+2
 
 
Цигани да прегазят децата ти, специалисте.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: