Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Започна строителството на спортен комплекс "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:04 / 03.05.2011Коментари (4)4201
Кметът на община Бургас Димитър Николов провери строителния обект, където започна изграждане на новия спортен комплекс "Славейков". Придружиха го зам.-кметът Костадин Марков и директорът на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Спортен комплекс "Славейков" ще се намира в едноименния жилищен квартал, на мястото на бившия работнически стадион, който бавно се рушеше в продължение на десетилетия.

Той ще е подобен на този в "Изгрев", който бе открит през май миналата година, но е с по-голяма площ - 21 декара /спортен комплекс "Изгрев" е 16 декара/.

Община Бургас вече натрупа опит при изпълнението на подобни проекти и за спортен комплекс "Славейков" са предвидени някои нововъведения. Освен традиционни спортове, там ще могат да се практикуват скейтборд и катерене.

За катерачите ще бъде монтирана специална стена с различни нива на трудност - за начинаещи и напреднали.

Скейт паркът ще е разположен върху 500 квадратни метра. Там ще има различни съоръжения и елементи, подредени по специален начин, които ще помагат на бургаските скейтъри да усъвършенстват своите умения.

Важно място в спортен комплекс "Славейков" заема пространството за лека атлетика. Там ще има овална 200-метрова писта с 4 коридора, 120-метрова писта за къси бягания, сектори за овчарски, троен, дълъг, висок скок и тласкане на гюле.

Предвидено е изграждане на зала за борба с обща площ 400 кв. м. /2 тепиха, сауна/.

В спортен комплекс "Славейков" ще има 2 игрища за футбол с изкуствена трева - високо качество, отговарящо на изискванията на ФИФА. Размерите им са 22 на 44 метра.
Към съществуващите 2 червени тенис корта ще бъде направен още един - с изкуствена настилка.

Естествено, в комплекса влиза комбинирана площадка за баскет/волейбол - два спорта, в които Бургас има традиции и големи успехи.

Както и в "Изгрев", в спортен комплекс "Славейков" ще има детска площадка и фитнес на открито.
В базата е включена още обслужваща сграда - 950 кв. м., с 2 многофункционални зали по 100 квадрата - за танци, йога, фехтовка, бойни спортове и др.

"Влезли сме в контакт със спортните клубове в Бургас. Искаме те да ни помогнат със съвети относно планировка и разположение на уреди, писти, тъй като най-много ще ги ползват те. Надявам се, че хубавата база, която ще направим тук, ще привлече много деца. Няма как да спечелиш едно дете за спорта, ако го вкараш в порутена зала или го заведеш на разбит стадион. Новите спортни обекти на Бургас не са такива - те са модерни, красиви и функционални", каза кметът Николов.

Спортен комплекс "Славейков" ще бъде построен до края на 2011 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
това е много добре.Ако и в другите градове работят за спорта по този начин ще излезем от калта в която се лутаме около 20-тина години !!! ТОВА Е ПЪТЯТ:))))
0
 
 
Като знаем как се спазват крайните срокове на всички строежи и кърпежи в града.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: