Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии искат премахването на паметника на "Альоша", предлагат замяна с монумент на Българската армия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:07 / 15.04.2011Коментари (52)13565
©
Инициативен комитет от граждани на Бургас организират символичен протест утре от 16:00 часа. Целта на протеста е премахването на паметника на "Альоша".

От инициативния комитет предлагат на негово място да бъде изграден паметник на Българската армия. Протестът е организиран от инициативен граждански комитет, който няма нищо общо с никоя политическа партия, казват организаторите.

"Всеки, който желае да подкрепи нашия протест, да заповяда пред паметник "Альоша" в 15:30 ч.", завършват от комитета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 16.04.2011 г.
+2
 
 
Това да трябва да се мотивираш с архитектурното си или историческо образование , че нещо е грозно , тромаво и не ти харесва е едно най-комичните неща, които съм чувал. В този паметник има точно толкова смисъл и красота , колкото в Йоан Костадиновият "Възел",в памет на моряците или онази купчина камъни , която нахвърли до Автото . Когато 1/2 от подрастващото поколение не може да определи какъв е този паметник и на кой , а го използва единствено за да го дращи и да се лигави пред него, това означава, че той не изпълнява основното си предназначение . Да не говорим , че , лично аз много обичам братушките , ама не мисля , че най-високият монумент в града трябва да е на незнайният руски воин , довел един режим известен с избиването на българската висша класа . А колкото до това кои стои зад мен ?! Смея да твърдя , че съм от средно интелигентната класа българи , които имат достатъчно самочувствие да говорят от първо лице единствено число . Да съборят мавзолея на Георги Димитров беше глупаво , това - може да се окаже дори полезно .
-1
 
 
граждански комитет - грънци, евтин седесарски номер да мобилизират жалкия си електорат преди изборите, в трепетно очакване съм някакъв граждански комитет да повдигне и въпроса за досиетата.
+1
 
 
Добре, не казвам, че паметника трябва да стои, защото е на някой национален герой или нещо такова, а просто защото е свързан вече с града ни !!!! Стои си на това място от както се помня, а и сигурно много преди мене.На всичките как да се изразя "недоволни" от такива паметници, къде бяхте когато откриха паметник на загиналите американски летци по време на бомбандировките над София ? Точно такива нагли паметници трябва да се събарят и да се забрани тяхното изграждане.Както и на паметника на ония двамата резаци.
на 15.04.2011 г.
+2
 
 
Не става въпрос за премахване на миналото или за неуважение към руснаците . От фашистите освобождението няма да го обсъждам защото е доста спорно, колко дължим на братският СССР , тъй като мисля, че заедно с руснаците през този период сме избили повече Българи отколкото германци , ама айде ...Става въпрос за това , че е грозно и неподходящо на най централното място в Бургас да стои паметник на борците срещу фашизма . Истината е , че това затвърждава идеята , че в родината си имаме повече място за чужди герои от колкото за собствените си .Съгласен съм , че да разрушаваме паметници е проява на глупост и наивност...като се правим , че нещо не съществува не означава , че ще върнем времето назад .Но от чисто практична гледна точка , този паметник нито е красив, нито е особено практично да стърчи като да не казвам какво в центъра на града...Мисля , че няма да изгубим кой знае колко от историята си като го няма , а ще спечелим доста свободно пространство и, кой знае , с някоя добра идея може би доста по-добър облик на ЦГЧ на Бургас.
+1
 
 
Можете ли да си премахнете родословното ви минало,пък то да е лошо?Това е историята на нашето минало.Можем ли да кажем на бъдещото поколение,че руските братя не са помогнали за освобождението ни от турско робство и от фашистите?Само други нации може да искат да се премахне паметника-символ на славянската ни дружба.
-1
 
 
това са пълни глупости,искам си Альоша...
-1
 
 
Как може изобщо някой да си е помислил да махне Альошата....?! Май има много хора без работа ;d
+1
 
 
паметника наистина малко загрозява но ако се поддържа няма да е толкова зле,ако питате мен това са пак предизборни работи да искарат едните лоши другите добри
0
 
 
Не вкарвайте политика в Паметника. Паметника, хубав или лош, е неразделна част от Бургас и трябва да остане. Бургас няма да е същия без него. Не вярвам някой, който наистина обича града си да иска премахването му. Мисля, че тези, които са за премахването му или не са бургазлии или с по-голямо удоволствие биха живяли на друго място.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: