Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако ви умре кучето веднага докладвайте на данъчните
Автор: Екип Burgas24.bg 10:00 / 09.04.2011Коментари (25)2163
© Burgas24.bg
Дори и за смъртта на домашния ви любимец вече ще трябва да уведомявате данъчните. Това е записано в промените, готвени от комисията по околна среда на Столичния общински съвет в Наредбата за домашните животни, предаде БТА.
 
Собствениците на кучета ще трябва да уведомяват данъчната служба по местоживеене и при промяна на адреса, на собствеността или смъртта на кучета.

Междувременно стана ясно, че гратисен период от една година ще имат всички собственици на кучета в Столичната община, за да поставят чип на животните им, съобщи председателят на комисията Лорита Радева.

Собствениците им ще бъдат освободени от заплащане на годишната такса, която сега е в размер от 24 лева. От плащането на тази сума ще са освободени и кучетата-водачи, служебните кучета, използваните от БЧК кучета, ловните кучета, но за тях собственикът трябва да притежава заверен за годината ловен билет.

При регистрацията на кучето ветеринарният лекар ще поставя инжектируем транспондер (чип). Всички останали собственици с кучета над тази възраст трябва да им поставят чип в едногодишен срок след влизането на наредбата в сила.

Глобата за неизвършена регистрация ще е 50 лева, а при повторно нарушение - 200 лева. Не е необходима нова регистрация за кучетата - компаньони, които са с издадена вече здравна книжка.

Всеки месец ветеринарните лекари ще изпращат до общината данните за всяко регистрирано куче.

С новата наредба на общината ще бъде забранено отглеждането на кучета на открити тераси, балкони, в общите части и прилежащите територии на сградите в режим на етажна собственост и в мазета на сгради.

Допълнителна такса от 300 лева ще трябва да заплащат освен годишната такса за куче собствениците им, ако ги използват за развъждане.

С новата наредба собствениците на кучета ще са задължени да предотвратяват всяка проява на необоснована агресия на животните им, която би застрашила живота или здравето на хора и други животни. Собственикът не може да използва животното за комерсиални цели.

Забранява се разхождането на кучета в дворовете на детски градини, ясли, училища, здравни заведения, детски площадки, както и в градските паркове и градини, които не са определени за разхождане на животни-компаньони.

При нанесени от животното - компаньон телесни повреди, проверяващите органи изготвят протокол, а при необходимост се изискват медицинско свидетелство и свидетелски показания. Глобата за собственик ще е от 1 000 до 2 000 лева, освен ако за извършеното нарушение не се предвижда друго наказание.

Освен това кучето ще се изземва, като по избор на собственика, то ще се настанява в общински или в частен приют.

Източник: АСН








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
дъбе да кучето ми си е ок а ту си гледай работата щото кучетата са си супер
0
 
 
Ставам сутрин и си лягам вечер с информация кой данък пак ще се вдигне или какъв нов ще имаме да плащаме.Вече и новините не ми се гледат и слушат.
+1
 
 
а за хамстера или папагала къде да сигнализирам, смешници кретенясали
+1
 
 
Предлагам да си спретнем един протест... това е смешно
+4
 
 
Ало данъчните,вкъщи имам хлебарки да ги декларирам ли и ако е да под брой ли трябва?????
0
 
 
Ако го погребат вместо вас ще е още по-хубаво
0
 
 
Изцяло в интерес на собственика е да се обади на данъчните,нали ако не го направи,ще си търсят данъка за куччето?!Роптаенето по принцип е лишено от смисъл!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: