Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Документи за прием в детски градини не могат да се подават онлайн
Автор: Екип Burgas24.bg 17:18 / 19.01.2011Коментари (0)1303
© Impact Press Group
Родителите на деца, кандидатстващи за детска градина в Бургас, не могат да подават документи по интернет. Това каза Йорданка Ананиева, зам.-кмет по Образованието в община Бургас. 

"Имахме желание да направим такава електронна система, но поради факта, че каквато и електронна система да направим, тя не може да осигури спокойствие, ако няма достатъчно места в детските градини. По електронен или по друг път да бъде кандидатстването то е свързано с броя на местата в детските заведения. За това не въведохме такава електронна система", каза още Ананиева. 

По думите й електронна обработка се прави след като се подадат документите и по този начин централно в общината се прецизира приема т.е. предварително се виждат подадени заявления за повече от едно място и други неща, които са свързани с регулиране на този прием. Заместник-кметът добави, че от две години се следи приема по отношение на дублирането преди да бъде осъществен т.е преди да бъдат обявени местата." При нас няма шанс едно дете да бъде записано в две детски градини едновременно. Това се осъществява точно по този електронен път, с изчистването на дублираните места, за да може да го прецизираме още преди изнасянето на списъците за прием. 

Възможно е обаче, например, да е подадено заявление за няколко детски градини и детето да не е прието никъде. Това е възможен вариант, но след като обявим първия етап от класирането, ние даваме възможност на тези родители, които не са удовлетворени от резултата, с едно заявление вече подадено към общинаска администрация, да кандидатстват и да ги насочим към детска градина, където има възможност детето да бъде прието. След като се осъществи реалното подаване на документите ние уточняваме броя на децата по електронен път, които реално са за кандидатстване в детска градина, тъй като родителите подават документи на повече от едно място и след това регулираме допълнителния прием, който се осъществява за родителите, които не са доволни по една или друга причина от крайния резултат", уточни Ананиева. Тя каза още, че навреме ще се изнесе цялата регламентация, както и заявленията ще могат да се изтеглят по електронен път, за да може родителите да ги попълнят спокойно. 

" До края на януари ние ще ги публикуваме на сайта, ще има съобщение в детските градини по отношение на правилата за прием, за да могат родителите да бъдат информирани навреме по отношение на предстоящия такъв, да си набавят необходимите изискуеми документи, за да няма напрежение, когато започне процедурата", добави зам.-кметът. На въпроса какви документи трябва да подготвят родители тя отговори, че в момента все още се обработват правилата за кандидатстване в детско заведение и след като са готови ще има време да се популяризират. "В момента изглаждаме пропуски от предишни години по отношение на приема. Искаме да ги изчистим, тъй като имаме достатъчно опит в организирането на приема и искаме нещата, които сме видели, че са неработещи, да ги изгладим отново, за да няма напрежение в нашите детски градини", каза Ананиева.


Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: