Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Зеленчукова борса по стандартите на ЕС ще има в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:55 / 15.11.2010Коментари (2)2139
Първата зеленчукова борса по всички стандарти на ЕС ще бъде открита в Бургас. Тържището ще бъде разположено на площ от 16 дка и ще бъде в близост до сегашната незаконна борса, която предстои да бъде затворена. Модерната борса е лицензирана от Държавната комисия по стоковите борси и тържища /ДКСБ/. Тя ще разполага с около 3500 м2 покрити площи. Помещенията ще бъдат снабдени с всякакви удобства за търговия на едро. Най малките клетки са по 60 м2. Клетките са изградени от специални термоизолиращи панели и създават отлични условия за съхранение и продаване на продукцията. Всеки търговец ще има на разположение и по едно паркомясто за товарен и лек автомобил. Те се наемат с предварителни договори и по-голямата част от тях вече са заети.

Зеленчуковата борса ще носи името "Бургас". Парцелът е с влязъл в сила подробен устройствен план. Тържището е проектирано и изградено като комплексен обект с масивна ограда и с два портала за вход и изход. Цялата настилка на тържището е от качествен асфалт, което е особено важно във влажни дни, или когато има вятър. Посетители и търговци няма да газят локви и кал, облаци прах няма да се полепват по хранителните стоки. Особено внимание е обърнато на хигиенните условия на борсата. Тя ще разполага със санитарни възли, бани и тоалетни, както и стаи за отдих и почивка, ако търговците се налага да престоят няколко дни, докато продадат продукцията си. Добре оборудван и модерен ресторант ще обслужва гости, клиенти и наематели в тържището.

За приходящите производители и търговци от вътрешността на страната е предназначен специалният паркинг с над 100 паркоместа, а достъпът до него се контролира от софтуер. Изградени са и подходи, които улесняват достъпа на посетителите - инвалиди.

Особено голямо улеснение е, че производители, търговци и потребители ще бъдат своевременно информирани за наличните продукти и цените им непрекъснато актуализираща се информация на интернет страница.

"Идеята ни е, съобразно законовите изисквания и претенции на съвремието, да осигурим всички удобства на гражданите. Необходимо е да ориентираме бургаските потребители за цените на земеделските продукти, а с това да помогнем и за създаването на прозрачна пазарна структура в града", обясни Кирил Стамболиев, управител на инвеститора "Бутед" АД.

Като собственик и мениджър на тържището "Бутед" се ангажира и с качеството на продаваните в него продукти - зеленчуци, плодове и цветя.. Всички предлагани тук стоки трябва да се придружават от документи за произход, за съответствие с изискванията за качество и безопасност на храните, със санитарните, ветеринарно-санитарните, хигиенните и всички други норми, издадени от контролните органи. Във всяко от работните помещения са създадени условия за извършване на контрол от ДВСК и РИОКОЗ.

Инвестицията в бъдещото най-модерно българско тържище на плодове и зеленчуци е изцяло от страна на бургаската фирма и надхвърля 1 200 000 евро. Морският град ще се сдобие с една изключително полезна придобивка в сферата на търговията, за която мечтаят производители и търговци. Инвеститорите имат и бъдещи планове за развитие в търговската сфера, които скоро ще бъдат представени пред обществеността.




Още по темата: общо новини по темата: 1
02.12.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
"Тържището е проектирано и изградено като комплексен обект с масивна ограда и с два портала за вход и изход. Цялата настилка на тържището е от качествен асфалт, което е особено важно във влажни дни, или когато има вятър" . "Тържището ще бъде разположено на площ от 16 дка и ще бъде в близост до сегашната незаконна борса, която предстои да бъде затворена. " Недопустимо смесване на сегашно , минало и бъдеще време , от което не става ясно , дали обекта е построен или предстои изграждането му !?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: