Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Другата есен ще заработи модерният медицински център в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 20.10.2010Коментари (1)5440
© Burgas24.bg
През есента следващата година има възможност да заработи модерен медицински център и нова частна болница в най-големия комплекс на града "Меден рудник". Това каза заместник кметът на Община Бургас с ресор здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Болницата с медицински център към нея се изгражда по публично - частно партньорство. Инвестицията на инвеститора е над 9 милиона лева като за оборудването вероятно ще бъдат необходими още 4-5 милиона лева.

"На община Бургас на практика това излиза безплатно. Ние влязохме в публично-частно партньорство, след решение на Общинския съвет, където преотстъпихме земя с право на строеж за болницата, а инвеститора изгради съвсем безплатно медицинския център. Мисля че, това е една от формите, които в бъдеще по време на финансови кризи могат да се използват, защото с ограничените бюджети на общините те едва ли ще имат възможност да правят сериозни инвестиции в здравеопазването", коментира заместник-кметът. Грубият строеж на медицинския строеж е вече завършен.

"Той ще бъде огромен център, над 3000 кв.метра площ с кабинети на всички видове специалисти, с много джипита, включително и стоматологична помощ и разбира се диагностична апаратура, която тази година трябва да заложим в бюджета на Бургас. Имам предвид апаратура, която ще ни даде възможност да слагаме адекватна бърза и точна диагноза и да внесем и закупим тези апарати, които поначало са дефицитни в Бургас. Това важи за рентгеновата апаратура т.е. скенери, ядреномагнитен резонанс и т.н. ангиограф, който е много необходим в наше време за диагностика и естествено всички видове лаборатории", посочи Мануелян.

"Мисля че, така както вървят строителните дейности може би догодина, началото на есента ще имаме възможност да се поздравим не само с новия медицински център, но и с новата частна болница, пак в "Меден рудник", с която ще бъдем партньори", допълни той. По думите на д-р Мануелян опасност от затваряне на здравни заведения на територията на община Бургас не съществува.

"В новата областна карта беше заложено преливането на Белодробната болница в МБАЛ-Бургас. Но на местно ниво областната комисия взе решение това да не се прави и предложихме стария вариант : Белодробната болница, заедно с диспансера да си съществуват, както е било до сега. Разбира се всичко е подплатено със съответните аргументи, че подобна реформа би влошила качеството на услугите в тази сфера, а не подобрило и се надявам новото ръководство на министерството да се вслуша в нашите съвети и въобще в съветите и мнението на експертите в Бургас", категоричен е заместник кметът. Д-р Мануелян посочи, че няма да бъдат разкривани нови специализирани медицински заведения в града.

"В това отношение по -вероятно е да работим в зона Минерални бани, където ще се разширят центровете за рехабилитация, нещо от което има нужда, не само бургазлията, а въобще България, а защо да не се развива подобен род туризъм. Природните дадености ни дават тази златна възможност и ако не се възползваме от нея, означава, че не ръководим като хората града", посочи той. Засега градът ни може да бъде ощетен от т.н. здравна карта само в едно отношение ако замразят броя на активните и интензивните легла. По последни изчисления те са под европейски минимум. Изчислява се в промили на брой население, допълни д-р Мануелян. "Последните разговори с Министерството ни успокоиха, че това няма да бъде допуснато. Действително надявам се в рамките на може би две-три години дейностите, закрити в МБАЛ-а и тези, които не са съществували, да получат шанс да се развият", обобщи той.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 31
28.09.2010 »
28.09.2010 »
26.05.2010 »
26.05.2010 »
26.05.2010 »
21.04.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.04.2012 г.
0
 
 
А нека в новата болница в Мед рудник има и качествено Родилно с качествени специалисти за да се спре да се ходи в другите градове заради бургаските некадърници.Те ако си бременна с едно дете доказват че са завершени некадърници и сребролюбци а какво остава ако в корема носиш близнаци например.От сега трябва да се мисли дори за договор със Здравната каса.Мн скоро да се случат нещата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: