Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Феновете на Нефтохимик обвиниха БФС във фаворизиране на Ботев
Автор: Екип Burgas24.bg 16:34 / 20.08.2010Коментари (327)5041
© Burgas24.bg
Фенклубът на Нефтохимик изпрати декларация до Burgas24.bg, в която изразява съмненията си относно това, че Зоналният съвет на БФС подкрепя Ботев Пловдив. Те апелират за феърплей и всичко да се решава на терена. "Зелените" привърженици изразяват съмненията си относно програмата, според която дербито между двата водещи отбора в групата е в последния кръг, отлагането на мача им с Розова долина от първия кръг, което натоварва програмата и други. Ето и декларацията:

Във връзка със започването на официалните мачове на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас, Клубът на привържениците Нефтохимик Бургас отправя апел към Зоналния съвет на БФС гр. Пловдив, както и към всички участници в Югоизточна "В" група за феърплей и сериозно отношение към мачовете от първенството.

Повод за тази декларация е появата на толериране и видимо фаворизиране на ПФК "Ботев" - Пловдив през започналия футболен сезон и определянето им за сигурен първенец в нашата група и промоция в професионалния футбол за сезон 2011/2012 г.

Смущаващи са следните факти:

- при изготвянето на програмата "случайно" се оказа, че последният ни мач през сезона е именно гостуване на ПФК "Ботев" - Пловдив;

- отлагането на мача ни с ФК "Розова долина" - Казанлък по незaвисещи причини от страна на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас. Отборът бе готов и очаквахме добра игра и победа (справка гостуването ни на ФК "Созопол" - Созопол за Купата на аматьорската футболна лига). Отлагането на двубоя с отбора от гр. Казанлък води до изиграването на три мача за една седмица и то точно преди важното ни домакинство с ФК "Асеновец-2005" - Асеновград. На практика това означава четири мача за дванадесет дни, от които първите три са гостувания;

- "гостуването" на ПФК "Ботев" - Пловдив срещу ОФК "Левски" - Карлово (един от най-силните отбори в групата) в предстоящия втори кръг от шампионата ще бъде в гр. Пловдив и то точно на стадион "Христо Ботев". Все повече се налага мнението, че голяма част от гостуванията на ПФК "Ботев" - Пловдив ще бъдат именно на техния собствен терен, което на практика е огромно предимство. Недопустимо е Зоналният съвет на БФС гр. Пловдив ако е воден от идеята за феърплей и честни футболни двубои да допуска това изкривяване на правилата, а именно идеята всеки отбор да домакинства на своя стадион и да гостува веднъж на всеки един съперник.


- Нека не забравяме историята на нашия клуб през годините, следата, която той е оставил във футболния живот на страната, неуспешните опити да бъде закрит от многото "доброжелатели", трудностите, през които минава постоянно, подкрепата, която получава от нас многобройните привърженици във всеки един един мач, без значение домакинство или гостуване. Изказваме ясната си позиция, че няма да се примирим с подобни действия спрямо любимия ни отбор. Не можем да допуснем, че клуб от ранга на ФК "Нефтохимик-1986" - Бургас може да бъда нарочно и целенасочено дискриминиран, пренебрегван и явно атакуван и се надяваме, че тези действия ще престанат и за в бъдеще няма да имаме основания за подобни напълно справедливи изявления.

Ние от Клуб на привържениците Нефтохимик Бургас потвърждаваме желанието си за приятелско и спортсменско отношение с феновете на ПФК "Ботев" - Пловдив и искаме да изразим нашето желание всичко да се решава на терена, в съгласие с действащите правила и нека по-добрият и заслужил, с футболни аргументи, отбор да играе в Източна "Б" група от догодина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами и аз съм привърженик на БотевЪ и съм напълно съгласен да няма толеранс към който и да е клуб от групата (особенно за Ботев) защото горко на отбор, който го подпират във "В" групите?? Какво ще го чака после? Верно, че са се събрали няколко отбора в групата, а именно : Ботев, Нефтхими и Созопол и би било много добре и трите да влезнат в "Б" група, но за жалост влиза само първият. Макар всички да знаем след края на първенството в "Б" групите, че винаги се намира начин още няколко отбора да влезнат освен първият. Така, че няма защо да спорим едни с други. И ние не сме забравили финалът за купата на България през 2002, когато подкрепяхме до край отборът на Нефтохимик на станион "Христо Ботев" , а и пихме и се веселихме заедно с вас. Пожелаваме Ви успех.
+3
 
 
Няма смисъл от псуване и глупости. Имат позиция - изказали са си мнението хората. Дали е правилно или не - няма значение. Споровете да се докажат на терена, като имат претенции. Друго да питам - да не би да предпочитате да записваме по 3 точки служебно срещу всеки отбор, отказвал домакинство, понеже не може да осигури охраната ?
-5
 
 
отборът е един и той се казва НЕФТОХИМИК БУРГАС
+2
 
 
але вие ще спрете ли да се оплаквате от нещо ле :@:@:@
на 21.08.2010 г.
+2
 
 
Ся пък програмата не им отърва ! Вече и програмата ли е подкрепа за даден отбор пффффффф ! Май искате последния кръг да ви строшим града тъкмо Митко Очичките ще е излезнал и може да го помете ударната вълна от Пловдив ! Когато Порточана ви купуваше мачовете добре ви беше мастии долни !
+1
 
 
Към феновете на Нефтохимик (Нафтекс, Локомотив-Бургас): Имената на отборите, свързани с ведомства, професии или с отречени от историята личности, не се котират. Предлагам да изберете и наложите ново и вечно име на вашия любим отбор, за да останете завинаги в аналите на българската футболна история. Ако Порточанов отиде там, където му е мястото (няма да казвам кое е това място, всички го знаят), с Нефтохимик/Нафтекс е свършено. Изберете име, което отговаря на местоположението на град Бургас и морската символика. Аз ви предлагам да го наречете "Нептун" - бога на морето; това име е много близко до думата "нефт" (само една буква е разликата). Богът Нептун е древен, могъщ, благороден и вечен, докато Порточанов няма нито една от тези характеристики. Ако станете "Нептун", цяла България ще ви аплодира, включително и ботевистите от Пловдив, както и останалите футболни пловдивчани.
+4
 
 
хайде да спрем днеска ботев победи да се порадваме тази вечер а от утре почваме да мислим за следващия мач!само БОТЕВ!
+2
 
 
5цата не ви мърда за ква класа ми говориш.и аз ако сам на ваше място още от сега ще навивам полицаите в грудово да ни пазят да нямаме и с вас 2 домакинства
-4
 
 
Ей канари вие май много си повярвахте. Немисля че трябваше толкова бурно да реагирате на тази декларация лично според мен като фен на Нафтата тази декларация бе излишна но в случая я има дори и да е така нетрябва да сте толкова враждебно настроени има много фенове който ви симпатизират или поне нямат нищо лошо против вас, аз лично от мн време ви се кефя дори в Пловдив като ни настръхнахте дето бяхме 20 а вие 1000 което беше изключително безсмислено пак не тая лоши чувства към вас след тази случка. Но сега като гледам с каква агресия подхождате и като цяло колко високомерно гледате на нас небива така момчета че сте по стар отбор с повече успехи и повече фенове това никой не го оспорва но бъдете сигурни в момента нашият отбор е пъти по класен от вашия и на този етап ако играем ще ви разпилеем. Peace!
+3
 
 
Хайде разни мазути и буфери да се разкарат с простотиите си!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: