Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Потенциални инвеститори от Арабските страни настояват България да разкрие свое посолство в региона
Автор: Екип Burgas24.bg 15:19 / 17.11.2009Коментари (1)1912
© Burgas24.bg
Ръководители на големи инвестиционни фондове от Саудитска Арабия, Египет, Йордания, Бахрейн, Катар и Египет са категорични, че България трябва да разкрие свое посолство в техния регион. В противен случай няма как да се реализират на практика желанието си за инвестиции в България.

Според Фахдл Медия /собственик на корпорация от Саудитска Арабия: „ Не можем да искаме туристи да идват при вас през лятото, за да го прекарат на по-прохладно при положение, че нямате посолство при нас. Дори бизнесмените трябва да ходим до трети страни, за да си извадим визи и да хващаме самолет до България. България няма и самолетни връзки с Арабския свят-това е сериозна пречка и за бизнеса и за туризма"
Собственици на 24 големи арабски корпорации са на обиколка в България, за да се запознаят от кметове и бизнесмени с възможностите за съвместен бизнес. За пръв път от 20 години интересът е реален.

В Бургас те се срещнаха с кметовете на Созопол, Царево, Камено, представители на туризма и бизнеса в региона. Гостите изразиха желание да видят конкретни поректи, за които да се коментират реални инвестиции.
Гостите проявяват интерес към туризма, земеделието, бизнеса с недвижими имоти, производството на зеленчукови и плодови консерви. Оповестена бе и възможност, която наши бизнесмени могат да ползват в условията на световна икономическа криза Безлихвен заем от Арабски фонд с наличност 1,5 млрд.долара, който позволява на по-малки бизнесмени да ползват безлихвен заем , със срок на връщане до 5 години, като единственото условие е да се заплатят 10-15 % от сумата още в началото.

По-късно гостите посетиха Пристанище Бургас и се срещнаха при закрити врата с кмета на община Бургас. Очаква се първите реални инвестиции на Арабските корпорации да станат реалност до няколко месеца.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е сега им се разката фамилията на нашите идиотски и безкруполни банки!!! Незнам само КМЕТА, какви интереси има и крие от нас простосмъртните???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: