Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Невиждано светлинно шоу за празника на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 16.08.2009Коментари (0)1692
©
Вечерната програма от празника на Несебър - 15 август започна с парад на мажоретни състави на чело с духовия оркестър на Военноморските сили на Република България. Началната точка на парада, беше Южният парк на Несебър, а крайната площад „Месамбрия". Минавайки през провлака и следвайки парада, гостите на празника, имаха възможност да се насладят не само на пъстроцветните костюми на мажоритките и празничната музика на моряците, но и на изложбата на Дружеството на несебърските художници, наречена „Несебър - красив и вечен", разположена до един от символите на града - мелницата и специално открита за празника.

Събитията, които се случваха в тържествения ден бяха не на една, а на три сцени, като до тях бяха разположени шатри, където гостите на празника имаха въъзможност да се възползват от удоволствието да изпият чаша вино, докато наблюдават различните концерти. Повдигаща духа музика, изпълнена от духовия оркестър на Военноморските сили на Република България, огласи сцената на Амфитеатър, а малко по-късно невероятното шоу на Нешка Робева, с най-новия им спектакъл „Бежанци", събра мнажество овации. На второта сцена, разположена пред крепостните стени на Несебър, Калин Вельов и Нина Николина направиха хората съпричастни с техните изпълнения и внесоха много настроение и положителни емоции на празника. Отново на същото място, изпълнителката на фолклорни песни Ана-Мария, накара хората да се хванат на голямо българско хоро не веднъж и да усетят духа на българския фолклор, без който не би трябвало да минава нито един празник. На сцената на крайбрежния булевард пък, стотици почетатели събра нашумелия български изпълнител Миро, който изнесе концерт озаглавен „Омиротворен".

Едно от по-интересните събития на празника, беше конкурса „Кралица на Несебър - 2009". В него се включиха дванадесет участнички, които достойно бяха оценени от единадесет-членно жури. Председател на журито беше председателят на Общински съвет Несебър - Благой Филипов, а останалите му членове бяха: министър Божидар Димитров, Областният управетил Константин Гребенаров, депутатите от бургаска област - Димитър Бойчев и Иван Вълков, секретаря на общшна Несдебър Стойко Стоянов, Златко Димитров, общинският съветик Костадин Нищелков, Красимир Паров, Мария Карагьозова и Момчил Михайлов. Организатори на конкурса са община Несебър и Импресарска агенция Бомат. Преди началото на форума, от името на Българското Правителство, министър Божидар Димитров поднесе на община Несебър специално нарисувана за празника икона на Св. Богородица, както и поздравителен адрес, които връчи на секретаря на общината г-н Стоянов. Поздравителни адреси за празника на Несебър, връчиха още Областния управетил Константин Гребенаров, както и Георги Русев - началник на щаба на Военноморските сили гр. Бургас.

Конкурсът се проведе в три кръга, в които представителното жури имаше възможност подробно да разгледа и оцени кандидатките за най-красиво момиче на Несебър. Те имаха и пълната подкрепа на публиката, която изрази своето мнение чрез овациите си за всяко едно от момичетата. След дълго обсъждане, журито взе своето единодушно решение и обяви за Кралица на Несебър шестнадесет годишната Добра Илиева с подгласнички Силвия Новакова и Милена Димитрова.

Точно в 22.40ч. пред крепостните стени на Несебър, кметът Николай Димитров приветства жителите и гостите на града с думите: „Повече от 25 години градът ни е част от Световното културно наследство - знак не само за признание и привилегии, но и за голяма отговорност. Затова и ние, със самочуствието на граждани на уникален със своите исторически и културни паметници град, трябва да се стараем да го опазим за бъдещото поколение. Както и да работим за неговото развитие като най-атрактивната дестинация на българското Черноморие". Накрая той пожела на всички Богородица да закриля семействата им и да внася в живота им топлина, мъдрост, щастие и повече светли мисли.

Веднага след изказването на градоначалника небето беше озарено от невиждано до сега светлинно шоу. Множество прожектори разположени на провлака „затанцуваха" под звуците на тържествена музика, след което всички се насочиха навътре в морето и затихнаха в очакване. Не след дълго празнична заря озари набето не само над града, но и над целия залив, защото тя беше изтрелвана от кораби разположени в морето. В същото време над провлака се образува огромна арка от светлини и сякаш целия град и небето на него бяха завладяни от огромни огньове. Над 15 000 души, наблюдавали светлинната приказка остааоха безмълвни след нейния край, след което последваха бурни овации.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: