Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравният министър се ядоса заради недоверието към ваксините
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 17.02.2021Коментари (4)3334
©
"Науката ни казва ясно и точно, че ваксините, които идват и с които разполагаме, са преминали през всички фази на изпитване, те са сигурни и гарантират нормален живот, ако ваксинираме над 70 или 70 % от нашето население,  каза пред журналисти във Враца здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов". 

"Виждате, че голяма част от другите държави напредват с по-добри темпове. При нас недоверието е много голямо и се дължи на различни фактори във времето“ недоверие в институциите, недоверие към здравните власти. Това е нещо, за което ние ще продължим да работим.

Понякога борбата за живота на хората се води с всеки отделен човек, дори с него самия, защото хората вярват на неща, които чуват и им харесват. Затова не мога да приема факта, че има експерти, които продължават са говорят неща, които ще се харесат на хората, а не тези неща, които са доказани от науката. Това е много притеснително“, допълни той.

Ангелов коментира още, че няма натиск върху лечебните заведения нито във Враца, нито във Видин и Монтана.

"Има известно нарастване на заболеваемостта във Враца, но няма натиск върху лечебните заведения. После ще отида да видя как са нещата в болницата, в Спешна помощ, за да разбера дали това, което говорихме, е така и дали колегите имат нужда от нещо.

Директорите на РЗИ ме увериха, че няма нужда от допълнителни количества лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти. Темпът на ваксинациите според мен върви с недобър темп по различни причини.

Добрата новина е, че в хладилниците и в трите региона няма останали количества ваксини, има само дозите от последните доставки от оксфордската ваксина, които се разпределят“, посочи здравният министър.

По думите му недобра практика, която бави процеса на ваксиниране в България, е, че някои от личните лекари съветват пациентите си да не бързат да се ваксинират.

"Това за мен като лекар е неразбираемо, защото всеки един изгубен човешки живот, на който и да е българин, е загуба за цялата държава и да стоим и да чакаме, за да се уверим, че нашето недоверие може да се превърне в доверие след време, е грешка.

Полагали сме всички клетва на първо място да пазим човешкия живот и да се облягаме в решенията си само на науката“, посочи Костадин Ангелов.

Той посочи, че е неприятен фактът, че вече заявили желание да се ваксинират хора се отказват в последния момент.

"Създаваме организация за ваксинирането на определена група от хора и от тази група пристигат около 70 % и трябва много бързо да се намерят хора, които да бъдат ваксинирани, за да не се изхвърлят дозите от ваксината.

От ваксинационния щаб внесоха предложение, което ще обсъдим, по отношение на даване на възможност да се викат хора и от следващата фаза (тоест тези, които могат да се ваксинират: възрастните хора и хората с хронични заболявания), обмисляме и възможността да отпушим ваксинирането в четвърта фаза, защото не е човешко да имаме ваксини, да чакаме някой да дойде да се ваксинира, а той да не идва.

Такъв е примерът в съботния и неделния ден, когато ваксинираните са под 100 човека за цялата държава, което е абсурдно. Това предстои да бъде променено. Ще го обсъдим с експертите и това ще промени категорично темпа на ваксиниране“, посочи още здравният министър.

"Аз се ваксинирах с ваксината, която е налична. И да, това е най-добрата ваксина – тази, която в момента съществува. Ще дойдат дни, в които ще имаме във всеки един хладилник на РЗИ от трите, четирите, петте вида ваксини, които са регистрирани, и тогава ще можем да избираме ваксини.

Да, това ще се случи, но няма да е сега, защото в момента пристигат определени количества дози, за които ние имаме договори. Дори понякога и не пристигат навреме“, допълни той.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Това не е ваксина, а истинска отрова!!! Вирус няма, всичко е лъжа, измама!!! Долу ГЕРБ, оставка на мутрата!!!
+1
 
 
Да пие успокоителни и да си подава оставката тогава!Освен да дават зор за масово ваксиниране , без да дават никакви смислени аргументи за това, по-скоро разубеждават хората да се ваксинират! Насила хубост не става! Някой обяснил ли е, какви са страничните ефекти на ваксините ? Какъв е ефекта от тях (положителен и отрицателен) За колко време е ефективна всяка ваксина? По какъв начин съсипва здравето? Кои хора могат да не слагат ваксина? КАКВО СЪДЪРЖА ВАКСИНАТА? Защо не се прави предварително, индивидуално изследване, за да се прецени, кой за коя ваксина е или , дали има риск ако даден човек има различни, съпътстващи заболявания? ......и още редица въпроси! Никой досега не е гарантирал, че ваксините са безопасни и трайни? Ако ще се ваксинираме през 6 месеца, значи няма смисъл? И най-важното: Минал ли е достатъчен период от време , за да може да се каже нещо по-конкретно по всички въпроси? НЕ разбира се! Защо не се внасят руската и китайската ваксина при положение, че те са с над 80% ефективност?
0
 
 
Недоверието,най-вече идва от мерките ви!Идва нов щам от Англия-пуснахте МОЛ-вете!После се зададе щам от Африка-от март,ще отворите кръчмите! И само тива,ли?В детска градина,при два потвърдени случая-няма карантина!Е,как,да вярваме...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: