Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът на Бургас: Имаме гаранция, че бургазлии няма да останат без питейна вода
Автор: Иван Сотиров 15:30 / 01.12.2020Коментари (6)5407
© Burgas24.bg
За миг не искам да бъда кметът на Бургас, през чийто мандат е имало безводие. Това каза Димитър Николов на извънредно заседание на местния парламент, свикано след като миналата седмица министърът на околната среда и водите Емил Димитров обяви, че Бургас го грози водна криза, предаде репортер на Burgas24.bg.

Кметът съобщи, че на проведеното днес съвещание в Областна управа, са дадени гаранции и уверение, че бургазлии няма да почувстват недостиг във водоподаването. Двата язовира  "Ахелой" и "Порой" ще бъдат предоставени за стопанисване и управление на областния  управител на Бургаска област Вълчо Чолаков. Той трябва да осигури възможност те да бъдат реконструирани и да се изградят довеждащи водопроводи и свързването им с язовир "Камчия". Тези водопроводи трябва да бъдат готови до 20 февруари, трябва и да се ремонтират кулите за водочерпане и да се извърши рехабилитация и доизграждане на язовирните стени. Друга мярка е редуциране на водоподаването от язовир "Камчия"  в посока Варна, за да се спести питейна вода, която ще бъде пренасочена за Бургаски регион. Кметът гарантира, че неговата администрация ще съдейства на ВиК и ресорните министерства.

Бургаският градоначалник увери, че още в началото на годината, когато са дадени първи индикации, че би имало риск за гарантиране на количествата от питейна вода за Бургас, е провел срещи и е изпратил писма до отговорните институции. Сред тях – областният управител, ръководството на ВиК Бургас и ресорните министерства. Всички са дали уверение, че се прави всичко необходимо и няма да бъде допуснат риск за осигуряването на питейна вода за Бургас. Въпреки всичко това кметът е назначил комисия, оглавена от зам.-кмета по строителство Чанка Коралска, в която са поканени специалисти, които да потърсят допълнително резервни източници на територията на Община Бургас - бивши неизползваеми сондажи, кладенци за питейна вода, сондажи за минерална. Дадена им е и задача да потърсят световен опит в обезсоляването на морска вода и използването й за питейни нужди.

"Искам да поставя въпрос към директора на ВиК-Бургас и в по-дългосрочен план, за да не бъде никога подлагано на риск Южното Черноморие и Бургас, дали можем да разчитаме и на другите язовири, които са в близката на Бургас територия - бъдещия яз. Младежко, съществуващите яз. Индже войвода и Ясна поляна, недоизградения яз. Раков дол за допълнителни количества на питейна вода", попита кметът Николов и призова ръководството на дружеството за по-ефективна комуникация с гражданите.




Още по темата: общо новини по темата: 32
20.04.2021 »
15.04.2021 »
04.04.2021 »
01.02.2021 »
07.01.2021 »
06.01.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кой дава гаранция в дългосрочен план - дори само до пролетта? Наслушахме се на обещания... Омръзнахте ми
0
 
 
Гаранция казваш!?От кога имаш договорка с времето за валежи на сняг и дъжд?
0
 
 
Постановка в парламента на Ревизоро, обявява се бедствено положение в Бургас и се възлагат ремонтни дейности за едни 60 млн. без обществена поръчка. Кметът все повече затъва в схемите на ГЕРБ. След падането на Борисов, Димитър Николов много трудно ще се измъкне сух от блатото.
0
 
 
Искаш не искаш ще станеш и даже не само на питейна вода.Никаква няма да има, но ти това го знаеш отдавна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: